Skip to main content

Posts

Featured

Buy 1 free 1 ; Burger that conquer the world

Sebelum turun kapal en.suami whatsap gambar promo burger korea ni.
Dia tahu bini dia ni memang sukaa sangat burger ni😂
(bukti Dr Lynn suka makan ni)


So bila dah balek en suami tunaikanlah janji  belanja makan McD.
Masa time makan tu en suami tanya..

S :ayg tahu tak camna McD ni boleh masuk kat Malaysia masa mula-mula dulu?

I : Haha..mestilah taktau..ayg tahu makan je😅
Abg citerla..

S :ok..tapi lebih kurang je la sbb nnt ayg kena cek balek..
kalau nak tahu..McD ni di bawa masuk oleh seorang kerani insurans biasa je..

Dia ni suka membaca.dia selalu baca majalah forbes/times sume tu sebab nak kaji pasal bisnes.

Satu hari,secara tak sengaja dia terbaca pasal Burger That Conquer the World at us dalam satu majalah.

Sejak dari tu dia nampak peluang besar kalau boleh bawak masuk dalam Malaysia.

But its not that easy.

Kalau ayg nak tahu..hari-hari dia tulis surat kat syarikat tu.
Dan selalu kena REJECT.
Siap kena marah and diorang cakap cukuplah hantar surat kat kami.

Tapi beliau ni tak put…

Latest posts

Mengapa Pentingnya ada penunjuk Jalan? tak perlu baca jika anda sudah ada kewangan yang kukuh!