~My New Interest~

Salam alaik

Harini saya nak kongsi Interest terbaru saya
Which is Business with  PIN(professional intelligent network)
actually saye memang dah lama berminat nk berniaga.
Tapi taktau nak berniaga ape dan bermula macam mana.
And as a doctor , i dont really have flexible time like others..

Sebenarnya saya dah tau pasal PIN ni dah lama,
since I started to wear PB (which i will blog personally later).
I've been wearing it on/off since 3years ago which i bought from my good friend.

Nak dijadikan cerita ,
i went to KL for a course AND i brought my PB set together
then after i came back about 2 weeks later then i notice my waist nipper is lost..
punyela sedih sangat..
because its very precious,
siap call hotel which i stayed to track it back.
Then i approached my Dear friend Shuli (who's actively involve with PIN )
and ask her what to do..
She suggested a few things and she also  introduced me to this business..
I told my hubby about it and luckily he approved..
Suddenly, i found back my waist nipper in my sister's car..
what a releived..
Alhamdulillah..
Allah dah takdirkan saya hilang barang sementara untuk berjumpa dengan perkara yang lebih Berharga..

Kenapa saya berminat dengan business ni?

1.produk2 yg dijual oleh syarikat ni adalah produk2 yang berkualiti dan diiktiraf.
(menang award)
yang paling penting ~ ade sijil HALAL
2.Saya sendiri dah pakai dan berpuas hati dengan hasilnya
3.sentiasa mendapat bimbingan daripada senior2
4.Side income yang agak lumayan ~pulangan modal yg cepat
5.Tidak menjejaskan tugas Hakiki saya sebagai doktor ~ hanya perlu menggunakan kemudahan media sosial
6.bekerja secara berkumpulan

Dan banyak lagi perkara yg menyeronokkan..
Lagipon berniaga tu kan sunnah..
99% punca rezeki adalah dari perniagaan..
yang penting betulkan Niat kerana Allah
dan sentiasa Ikhlas..

Ok setakat ni dulu
Salam






Share this:

TENTANG LYNN

A doctor, A seafarer's wife, A mother that just took a step to join P.I.N entrapeuner...

2 comments:

Nur Faizah Ramli said...

Assalamualaikum...saya pun dah lama tak singgah ke sini...dulu rajin masa awk study kt jordan lg, nikah, ada anak kan? sekarang dah MO eh? posting di mana?berapa orang anak dah? semoga terus success :)

eisya layyinan said...

Waalaikumsalam..
tq dtg melawat☺
a'ah da dua anak
skrg mo kat klantan..
tq for the wishes😀😀