~Beginning of Summer~


Salam everyone

yeay
finally it's summer time




say gudbye to coats and boots
no more heater and hot bath
tak payah pakai berlapis2 dalam rumah dah
and tak perlu bercinta lagi nak mandi and masuk toilet
yiipiee!!

Hari Khamis malam Jumaat aritu dah tukar jam
so siang lebih panjang dari malam
dah lebih kurang cam kat Malaysia
waktu solat pon same
dah tak susah nak bangun subuh
hihi
tapi tengok weathercast tadi esok and minggu ni hujan2 plak
harap2 tak betul

camnilah awal2 summer or should we call it spring??

baru lah rasa bole study dengan bersemangat!!
harus lah ok~
2minggu lebih je lagi nak OSCE
and lepas tu terus start final

semalam and harini sesi mengemas and menyusun atur perabot
and membersihkan kipas
kalau time winter katil mesti jauh dari tingkap and dinding
meja study lak jadi perhiasan je sebab mostly study lam selimut
~ye la tu study pastu stido~

pastu i made Kuih Sri Muka
my favourite sweets all time
dah lama teringin nak makan tapi baru ade mood nak buat
lama betul baru siap kukus lapisan atas die tu~
dalam 4jam baru siap sebab pakai periuk nasi je as steamer
sedap tu sedap
tapi sebab inkgar resepi pulut tu maka telah terlembik sedikit
but overall still ade rupa la
banyak gila makan
puas hati laa..
tapi takleh buat slalu sebab pakai byk santan
kolesterol tinggi maa



pastu malam tadi sangat la tension
bising gila kat lua smpi pkl 1 baru stop

Nilah antara problem time summer kat sini
Dah mula musim MeNgAwAn~
yang tu tak kesah lagi
sukahati korang lah
tapi masalahnya diorang ni TIADA Kesedaran Sivik

kalau ade majlis kahwin tu Ya Rabbi
BISING satu dunia diorang berpesta
sampai tengah2 malam
tension jek nak study
sebab bising sangat diorang buat konsert and berjoget2
pastu dengan bunyi HON2 kereta tak berhenti2
bingit gila la telinga

rasa nak pergi tembak je sorang2
grrrrr



tak fikir lansung ketenteraman orang lain

by the way
im gonna MISS Mr Hubby so much these two weeks
semalam dia da start berlayar and kapal die kalini
takde internet connections
nak calling2 pon tak boleh
selamat lebih kurang 2 minggu je job kalini

semoga abang selamat and tabah di lautan sana,
dikurniakan kesihatan yang baik
and dapat buat kerja dengan dengan tenang
ameen~

oklah
till then~




Share this:

TENTANG LYNN

A doctor, A seafarer's wife, A mother that just took a step to join P.I.N entrapeuner...

2 comments:

Rosie Rose said...

alahai... hubby gi belayar ye. tkpe, tkpe.., ada sikecik menemani, kan? hiksss... :)

eisya layyinan said...

mommy Rose
hurm tulaa..kne byk2 sabar..
naseb ade si tecik ni dok men akrobatik lam perut umi die..pengubat hati betul..