~5 precious month~

Salam everyone

Alhamdulillah

Kejap je dah masuk bulan ke~5
means that im already halfway through..

baby sekarang ni active dok kickboxing
sampai senak2 kadang2 kat lower abdomen
tapi kalau tegur die cakap
'active nye baby ummi' ni terus die stop
hehe
die ingat ummi marah die kot
padahal ummi die hepi je rasa die dok kickboxing tu

last ANC on 28feb aritu
alhamdulillah everything's fine
my weight is 55kg
tak naik2 dah sejak my parents balek aritu
and paling best dah dapat tau gender
excited sangat
sampai terlupa nak suruh doc print image U/S
naseb Maryam ade teman and tolong rekod video aritu
so ni i capture the image from video
bukan tang tuuut die
but the whole body part



and..


hehe
kadang-kadang tu cam tak caya plak tengah pregnant
mentang2 la da kurang loya2
tapi still takleh nak terima masakan sendiri
ade ke patut masak nasi kosong pon rasa pelik bila telan
kalau yang bertumis2 tu mintak maaflah..

lepas masak tu pening bau dapor
and mesti kena mandi

so bila bila balek rumah tu pening gak laa pikir nak makan ape
sebab im not the type of person yang suka makan nasi banyak kali
even before pregnant
2kali sehari pon da rasa muak
kalau dah lunch nasi kat cafe hospital tu
memang tak lalu da la nak makan nasi kat rumah
so memang avoid masak lagi la skarang ni
then

Member2 Arab groupmate pon tak perasan i'm already 5month pregnant
until i told them today and they were all so surprised
haha
diorang cakap tak perasan lansung !

tu pon tadi sebab tak larat woo exercise ngan Doc Rami Azzab
turun naik tangga jumpe each of his patients

dari tingkat 5 smpi tingkat 11
tapi i ngelat la nek smpi 7 je pastu surrender
semput maa

terus skip naik lif tu pon memula ingat tingkat 10 je

skali kena naik tangga lg satu tingkat

pastu turun tangga balek ke tingkat 8 then ke tingkat 4

pastu naik balek tingkat 5 then tingkat 8
(ni i skip lagi sebab kebetulan lift terbukak so cepat2 nek)
~pheww~
dugaan betul
dahlah tengah puasa time tu and taksahur pape
sampai jer tingkat 8 tu rasa cam nak muntah and hypoglycemic dah
terus bukak puasa

hurm tak berjaya jugak nak abeskan pose ganti lagi Sehari jek
nak kene abeskan jugak sebelum masuk Summer

Jumaat lepas 1st time beli Maternity dress kat Arabella Mall
tadi rasmikan time p rounds
hihi
bile pakai tu baru cam nampak ader baby bump sket


sebelum ni pakai blouse2 yang mama beli n bawak dari Mesia jer

pastu Anis,Elly n Ain ade kasi hadiah Maternity dress ngn cardigan gak

thanx korang
me like it!

actually
baju tak risau sangat because i dont really gain much weight rite now
cume tang seluar je la problem
semua seluar2 lama dah memang bungkus anta Mesia
dah time mama baba balek aritu
boleh pakai yang besar n bergetah je
pasni memang kene beli lagi kot seluar
sebab i dunt really like to wear baju kurung to go to class
rasa cam limited nak bergerak
pastu still kene pakai seluar kat dalam kain

hurm taksabar nak abes final exam and nak balek Mesia for good
tapi sebenarnye lansung tak ready pon lagi nak menjawab soalan2 MCQ and Viva
erk
cuak gaklah bile pikir tang tu
tapi pape hal kena lulus gak
huhu
nak balek Mesia and lepas tu boleh fokus kat baby jer
sekarang ni limited sket nak luang masa tuk dia

and the most important thing
boleh bersama and bermanja2 ngan Hubby tercinta!
only Allah knows how much we miss each other right now
cuma tahan je perasaan tu taknak pikir sangat sebab takmo emo2
kalau tak..mmg nak menitis je Air mata ni time kerinduan tu
tapi kuatkan jelah hati demi baby

Moga Allah permudahkan segala urusan kami
ameen
Do pray for us please~

p/s smalam tarikh kitorg bertunang.
terlupa plak sbb dua2 xde time tunang tuu kan.

till then~



Share this:

TENTANG LYNN

A doctor, A seafarer's wife, A mother that just took a step to join P.I.N entrapeuner...

0 comments: