~2nd trimester~


Salam all

Alhamdulillah
kejap je dah masuk 2nd trimester on Wednesday aritu
arini dah 14minggu 4 hari

1st trimester pon tak abes citer lagi
hehe
sape suruh malas update kan

alhamdulillah
morning sickness pon dah makin berkurang
but still takleh bau bawang n tumis2 lagi
selera makan pon dah ok balek

paling teruk kena mase minggu ke 7-9
pantang bau pelik2 sket muntah
minggu ke 10 tu dah ok sket
berat turun 2kg

minggu ke 9 baru buat announcement to my family
everyone was excited and happy about the news
and then baru lah buat open status kat fb.

hurm
another problem sejak pregnant ni dah tak suka masakan sendiri
semua rasa serba tak kena

so

Terpaksalah abang mengasah balek bakat terpendam dia jadi Chef
masa 2minggu dia kat sini


~Mr Chef in Action~

~one of the dishes-TomYam Seafood Kaw~

~ikan goreng~


thanx abang
sebab layan tekak isterimu yang request macam2 aritu
dah la kena pakai complete set
~plastic cap n closed disposable apron~
cilok dari hospital time masuk OT aritu
lepas klua tu masuk beg sebab bukannya bedah sape2 pon
jadi observer dari jauh jer
and takde sentuh pape pon
hehe

serius taktahan bau yang melekat kat badan n baju

kalau tak
memang kena mandi lah everytime lepas masak
dah lah sekarang tengah musim sejuk nak beku
memang naya laa..

so
after abang balek Mesia tuu memang beli kat luar jer

love u and miss u soo much la Abang

hurm..
agaknya nanti baby mesti suka makanan Arab je
dah asyek makan luar
so ikot tekak diorang je la

naseb kat Mesia skarang da banyak restoren Arab kan...

sekarang ni even dah kurang tapi
kalau ade bau2 an yang kuat dan kureng
tu still boleh induced nausea and vomitting
kalau salah makan sket pon perut jadi sebu
pastu takleh makan banyak2 skaligus sebab rasa heartburn
(pedih ulu hati)

baby bump so far taknampak clear lagi
berat pon dah naik balek 2kg
hehe



~our baby at 7week+5day~
da dapat tengok yolksac,heart and dengar heartbeat skali


~our baby at 10weeks+5days~
Time ni abang ade tengok our baby skali



~our baby at 13weeks+5days~
this time doctor tunjuk baby's eyes,nose and femur bone(tlg peha)
alhamdulillah everything seems fine
good heartbeat
adequate amniotic fluid(air ketuban)
and placenta(uri) situated at the right place

both our parents dah excited and taksabar nak tau baby's gender
almaklum lah cucu sulung for both side

baby's gender maybe boleh nampak at aproximately 16th week
which if it is boy.
but kalau nak lagi clear time 18th week and above
my parent gonna be here that time
so maybe they can see by themself
hihihi

well till then..


Comments

Rosie Rose said…
Aluuu geng mommy-to-be... take care eyhhh! dah masuk 2nd trimester rasa secure sikit. enjoy ur pregnancy ;)
eisya layyinan said…
hi there..
u too..thanx..yup alhmdlh kejap je masa berlalu..xsabar nak rasa baby kicking..

Popular Posts