~part two and the 2 lines~



Salam all
hurm susah betul nak jadi blogger tegar..
ni belum masuk alam keje lagi
tambah2 lagi bila kekasih hati ada kat sisi
memang terbengkalai la blog ni
citer semua dah basi baru nak tulis
but still nak simpan gak lam blog ni.

dah 4 hari abang balek Mesia
which i might blog about it other time.
sekarang baru ade mood nak sambung balek part 2


pagi raya haji
(1st tima dapat raya sama2)

Dah sampai rumah kat Gerik tu my dad n bro da pegi Johor pulak
My dad ade meeting kat M-suite hotel seminggu
kalau ikot taksempat dah la nak jumpa diorang sebelum
balek Jordan.
then malam tu baba call cakap dia dapat bilik besar siap ade kitchenette
my mom ask me nak pegi sana join diorang ke tak
and i said why not.
my bro Asyran and my sis Alyani bole je drive
me ofcourse la tak lepas.
haha
takde maknenya my parent nak kasi i drive long distance
so do my husband
aritu try bawak dari jeli ke machang pon
kejap je abang take over balek.
well im not a good driver.
almaklum la dok Jordan mana drive..
time balek mesia ade la drive jarang2.
tapi time elective aritu da up la balek driving skill
after bumping here n there..
hehe
abang wat2 pejam mata je la kete kemek sket sane sini
so that nite after lots of googling about the nearest road
we all pon bertolak ke johor
pergh..jauh betul jarak dari gerik ke JB
nearly 11hours
sampai kat danga bay lam 9am the next day

dah dekat 10tahun i tak balek Johor
last balek time f3..kenduri kak uda
memang tak ingat lansung la jalan kat sane
my family ada je balek few times
tapi mase tu selalu takdapat join
Anak2 sepupu pon dah tak kenal lansung.
i only got 2days to spend before flight to jordan
dalam perjalanan tu da start seram sejuk
orang lain relax je
but i blamed the car's aircond
beside i sat in the middle seat
memang direct laa aircond
sampai hotel kena telan ubat selsema n panadol
lepas tido tu rasa ok kejap
then petang tu kitorang adek beradek pegi tengok Harry Potter
malam tu da balek hotel still rasa tak sehat lagi
kejap demam kejap baik
esoknya kitorang bertolak g Kl sbb malam tu da nak kena balek Jordan
sempat pekena mee rebus n steamboat kat majidee after sesat barat
asal malam je tak sehat balek..
masa atas flight pon pening2 and loya2
nak2 kena duduk sblh mat salleh ni
bau cam lepas minum arak
which im not really sure.
huhu memang tak tahan gile laa
elok2 je dok sebelah tingkap
terpaksa i mintak tuka seat ngan dia
rela dok seat tengah dari terperap bau die jek
then nak makan pon takde selera
memang rasa pelik la dengan diri sendiri
terus kira bila patut menses
kira punya kira..aik tak lepas tarikh lagi
tapi memang penat+pening+tak sedap habes la
sepanjang on the way to Jordan
so dah sampai irbid ...
pagi2 esoknya
i nekad buat UPT test even tak miss lagi menses
rasa berdebar2 cam nak pecah je jantung
tunggu result

sekali..




***










**










*





double line youuu


terus terkesima lam toilet tu kejap..

genyeh2 mata banyak2 kali

cam tak percaya je..

OMG i'm pregnant

pastu terus send emel kat abang.

tapi cam was2 sket sebab die cam takclear sangat

then da chat2 ngan abang tu i decide

to repeat the test after 2 days

and

Alhamdulillah it still the same

so the next day tu terus wat appointment kat
KAUH..
ingat nak pilih doc Lama(female doc)
sekali bulan 2 baru available die pnya date
punya la busy
so nak tak terpaksa la pilih male doc
so i choose doc Fayez Jallad
doctor atuk2 yg sangat baik
dah la mmg rounds seminggu ngan dia sebelum tu
he recognized me very well laa.

hehe
but tak risau pon..
he's just my specialist
apa2 check up female residents die yang buat.
so buat Ultrasound tapi mase tu baru 5th week 5days
memang taknampak sac lagi
then segala mak nenek booking test
thanx to Put yang sudi teman
so my 1st booking check up was on 21122011
i'll story about it next entry

till then..



Comments

Amyna said…
salam lynn..
lama nya kita tak berhubung.. apa khabar? tahniah ya lynn... Mommy to be..

sekarang ada mana? masih study lagi ke d sana...
eisya layyinan said…
wslm myna..
alhmdlh sihat
thnx..hehe
tu la lame xberhubung.aritu lynn private blog sebab malas nak update.
hehe
skrg kat Jordan lagi.insyaAllah lan 6 ni balek mesia for good
nadiah said…
hii eisya layyinan. salam.

tahniah yer, kita geng lah skrg. nt leh la kongsi2 cerita ye.

jaga diri leklok yer! :)
nadiah said…
hii eisya layyinan. salam.

tahniah yer, kita geng lah skrg. nt leh la kongsi2 cerita ye.

jaga diri leklok yer! :)
eisya layyinan said…
hi nad..
ahlan wasahlan..
hehe..kite satu geng tp awk lg advance..bole turun kan petua tuk saya..
u take care too