~090110~


Salam All

pening gak tengok nombor kat tajuk entry tu kan..

hehehe..

tu tarikh harini laa..


takde pape special pon..

cume..

Harini genap 7 bulan kitorang kawen

tapi sepanjang 7 bulan tu boleh kire brape hari

kitorang dapat hidup bersama :

11 hari mase mule2 balek kawen bulan 6

21 hari mase sambut menantu pastu abang kene nek kapal

and last skali

21 hari time abg datang Jordan

altogether baru 53 hari a.k.a 1bulan 23 hari je

kitorang betul-betul dapat merasa hidup sebagai suami isteri.

Mesti ramai yang cakap buat ape kahwin kalau tak dok sama kan?

Bagi aku..
kitorang ini ibarat tengah

bercinta time kahwin la..

tapi yang best..

time kahwin ni..
semua yang kite wat dapat pahala
tengok suami je pon dapat pahala
bercakap and hiburkan hati die pon dapat pahala

tapi..

kalau bercakap ngan pakwe dapat dosa
tengok pakwe pon dapat dosa..
Maka..
dengan sebab tu la kitorang bertekad tuk kahwin gak walaupon terpaksa berjauhan..
biar apepon orang lain cakap..
yang penting hal kitorang dengan Allah da setel.
lam bab ni la..
bab lain2 tu wallahuA'lam

so nak study pon hati tenang..
sebab kita tahu apa yang kita wat ni tak menyalahi agama.

lagipon kita tahu ilmu itu cahaya

dan takkan masuk dalam hati orang yang kotor

kalau masuk pon sekejap je hilang..

sebab tu kite kena selalu jaga hati..


walaupon tak hidup bersama..

aku tetap rasa cam abang sentiasa di sisi.

alhamdulillah dunia sekarang ni dah canggih

dan alhamdulillah gak walaupon abang kerja atas kapal..

tapi die bernasib baik sebab still lagi boleh access internet
and memudahkan kitorang tuk sentiasa berkomunikasi
and
Alhamdulillah
i'm so lucky to have abang
yang sangat baik hati and ambil berat pasal isteri dia yang manja ni

sangat terharu sebab abang sentiasa bagi komitmen
n kadang2 tu terpaksa bersusah payah to stay connected with me..

thank you so much My love
i really appreciate what you have done to me.

and i thank Allah for giving me such a wonderful husband.







Comments