~rezeki bergolek~


salam all..
alhamdulillah arini murah rezki btol..
semalam pas mayam mesej kate duit aku ade ngn die 10dinar
tersangatla happy2 sebab
2-3 bulan ni mmg tengah economy saving
sejak pindah rumah..
every cents count!
haha..
pastu terus terlintas nak makan sedap la arini..
ayam goreng kaa..
kat cni kalau nak makan lua tu mmg kne tunggu durian runtuh laa..
satu meal pon da 4-5dinar... dlm rm25
pergh..masak sendiri lg jimat!
once in a blue moon tu boleh laa..

tetibe arini kak suzan,my ex-housemate
from Yaman call kate nak melawat..
haha
terus rajen kemas2 rumah sket
vacum n sental bilik air bagai.
sebab die ni Arab yg pembersih..
hehe..
segan la plak kalau rumah bersepah die datang..
memang bajet nak kemas pas asar..
tp alang2 die da nak datang..
kemasla terus..
sekali..
die datang bawak..

2 beg plastik ayam kfc kau!




die xtau aku da pindah dok sorang..
hihi..
pastuu..
amek kene marah ngan die sebab tak cakap pindah.
die datang ngn adek die Sarah..
die cakap die ingat lagi..
mase dok skali dulu..
aku,kak kim n kak syud suke makan ayam goreng
tu yang die bawak arini..
waa..sangat terharu okeyh!
sayang kak Suzan!
die nak kasi aku n dak2 rumah mkn.
hehe..
bessy,gba n lina kan gigih bersukan arini!
sowi la u alls ek..
kalau tak, leh je ajak korang dtg makan..
so calling2 maryam kat sebelah..
tersandar kekenyangan kitorng.
burppp..
alhamdulillah..

bukan xmo cakap kat die nak pindah.
ingat time g rumah die kat amman nanti baru nak inform
sekali die plak yg datang irbid dulu..
hehe
haa..alhamdulillah rezeki dtg bergolek arini..
berkat malam jumaat pnye niat..
hehe
terus terfikir aku ade doa lain tak ek?
rugilaa kalau tak doa benda lain skali..
kat jordan ni memang..
dulu akak2 senior penah cite..
jordan ni bumi Anbiya'..
cepat je termakbul doa.
betul gak bile dipikir2 balek..
sepanjang kat sini banyak kali dah..
pantang teringin nak pape..
kejap je dapat
sebab tu kalau nak cakap pape kat sini pon kene beringat gak..
cakap tu kan doa!


sekian..


Share this:

TENTANG LYNN

A doctor, A seafarer's wife, A mother that just took a step to join P.I.N entrapeuner...

10 comments:

IxoRa said...

Dok kat mana tu ? Overseas...

belajar ke ? rajin-rajin la datang blog sy ye :D

Salam kenalan....

eisya layyinan said...

salam kenalan gak
dok jodan..
blaja medic..
slalu gak g blog awak.
hehe

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe ermm biasala tu hidup student.. kena pandai la guna guna duit wakaka.. takpe sementara je tu ujian tuhan :)

eisya layyinan said...

hurm..tulaa pakchu..
kne byk bersabar je laa
hehe..

Anonymous said...

tolong doakan saya cepat jodohla kalau mcmtu ye...;)

eisya layyinan said...

owh anonymous..
nak doakan bole jer..
tapi kne tau name..
baru leh doa..
ahaks..

bride-to-be said...

kamu,leh bagi email add untuk diinvite ke blogku?hihih

eisya layyinan said...

miss bride to be..xsmpt nak kasi emel u da block ler..camne?

ciare (^_^)v said...

pindah umah? nape?

eisya layyinan said...

yer ciare..
pndh dok sorang..
persiapan mase dpn..
hihi
senang mr.hubby
n family nak dtg melawat nnt..
hehe..