never be d same again

alhamdulillah..da slmt sume keje2 pemindahan..

terima kaseh byk2 kpd sume kengkawan yg bek ati n sudi membantu..

otakku pon da xserabut.
rase aman,damai,tenteram n bahagie tahap max.
maybe ade org ckp aku kejam..
tp aku x peduli..lantak la org tu nak ckp ape..nak wat fitnah pape pon..
aku da xkesah..yg penting Allah tau sape betol n sape salah.

aku da explain sume da kat diorg awl2 dulu...
even sblm aku mule2 msk ctu pon...
mmg aku xde mslh sangat pon ngn diorg mule2..klu x,camne aku blh bek je ngn diorg mase aku dok sane dl...diz is d truth..aku pon xtau nak ckp ape..da ckp betol pon org ckp tipu lg..
rasenye da ckp bm..bkn arab..
suke ati laa labu...
biasela manusia..
tp nak wat camne..
sume mmg jd tanpe plan..org yg xknl aku mmg ssh nak paham..
aku pon xplan nak jd gini..
biarla..Allah tau sume..
Allah mmg nak buke mate aku kot..
nak bg aku knl org2 kt cni..
sape sbnrnye kawan..sape lawan..
lgpon bukannye aku lepas tgn camtu je..
biala...
Allah knows...
aku berserah pada Allah je la..
lgpon baba cakap..
"klu kite xsuke somebody..
xyah pikir pasal org tu..delete je dr kamus idop kite..
klu kte pikir maksudnye kite sayang org tu.."
so..thats wat exactly i will do..

ati ku pon akn aman bahgie da lps ni..
korg pon xyah la ssh2 nak cite pape kat aku..
aku pon rase release klu xtau pape..
dun mention any word bout it.

bia Allah jer yg uruskan sume nyer..

hahaha..ni baru namenyer KEJAM okies..(yer ker??bantailaaa..)

kite ni..klu nak org respect kiter..sile la tuntut ilmu tuk respect org len gak klu xsdar diri tu kurang ajar..
n klu nak org ckp leklok ngn kite..silela hisab diri tu blk samada kite ckp leklok ke x ngn org lain..
sekian
harap maklum..

wat goes around..comes around..
wat goes up must comes down..
~diz is nature's law..

Comments

Anonymous said…
smoga Allah memberi ketenangan, kekuatan buat kak lin menempuh semua dugaan kat cni, Imam Ghazali kata- Tiada Apa yang lebih baik melainkan apa yang telah terjadi. Allah berikan satu dugaan ni to kak lin sbb Dia tau kak lin bleh hadapinya..dugaan2 camni yg Allah nk uji tahap kesabaran kita, tahap ingatan kita pada Dia, tambah kematangan kita, tambah pengalaman idup tuk bekalan masa depan. Apa2 pun, kita harap kak lin maintain cool n happy go lucky slalu..amik kertas..tulis semua yg geram2, yg sedih2, yg sakit hati, yg frust2 then konyok2 kan lumat2kan (jgn buat sup plak hehe)..then baling dalam tong sampah..tadaaa!!!nanti mesti lepas tu lega sikit n lama2 akan lupa..ok kak lin..tahniah dapat umah baru!rumah baru wajah baru! k tata salam
>>faez said…
kak lin..xyah r sedeyh2..jom wat mkn2 nak..mesti ilangnye sedeyh tu...sbb ble perut kenyang ati gumbira..haha
Anonymous said…
This comment has been removed by a blog administrator.