maafkan aku...

so many things happen to me today..my microbe's marks today is lower than my 1st xam..pape pon aku terima ngn pasrah..da ketentuan ilahi..at least i've tried my best..even not the highest best..(bhs ape aku cakap tah)wat everla..
mungkin sebab aku banyak dosa kot..teringat kate2 ustazah hartini dulu..die ckp,kite kene selalu muhasabah diri..pikir blk camne hubungan kite ngn allah,ibu bapa,sedara-mara,guru2 n kawan2..
mungkin markah kite slack sebab kite xjaga hubungan ngn allah ke..ibu bapa ke..kawan2 ke..guru2 ke..
so di kesempatan ni aku nak mintak maafla kat sume especially kwn2 kat jordan ni n sesape la yg bace blog ni.mane la tau klu ader yg trguris ati nagn kater2 aku ker..terngumpat ker termarah ker termakan ker terminum ker n segala jenis ter..
same2 la kiter bermaaf-maafan..xyah nak tunggu raye br nak bermaafan kan..maner la tau lps ni da xjmp lg kan..'kullu nafsin zaaiqatul maut"...
aku selalu ingatkan diri tuk maafkan org lain cz bg aku..kite kene maafkan org sbb kite pon manusia cam diorg..klu aku blh x sedar or kadang2 sedar termengumpat org..diorang pon same gak cam kiter kan?so..klu nak srh org maafkan kesalahan kiter...kiter pon kene maafkan diorang gak?betol x kengkawan?!
lepas ni aku nak try seboleh mungkin xnak kutuk lecturer lg..kiter kan nak tuntut ilmu dr diorg..so kene ade berkat..xbaik kutuk2 lecturer kan?? (betol ker ni?ntahla...insyaallah i'll try my best)
pastu lepas ni..aku nak try sedaya-upaya baiki hubungan ngn allah plak..aku bersyukur cz allah bg peluang lg tuk aku bertaubat..ni laa manusia kan..
aku nak jadi hambaNya yang bersyukur..aku selalu pegang ayat ni.."la in shakartum la azidannakum wa la in kafartum...inna 'azabi la shadiid"..so kiter kene la selalu bersyukur klu nak allah tambahkan nikmat..Ya Allah..ya tuhanku.jgnla ko jadikan aku hambamu yg kufur..ameen..

Comments

Syafiq said…
saye maafkan.. =P
Anonymous said…
saya pon maafkan klyn
Anonymous said…
lek klyn. org len pon rmai yg lg krg dr first exam.~(tp mslhnye krg gle~!)
thank u lynn said…
ur blog is nice

iam happy to see it !

heheheh i cant understand some words ! cuz they are not in english


hope u the best !