confused identity

never thought nonMalay will also read my bog..sorry 4 those who dun understand n thanx 4 dropping by..
soalan ni mmg famous dari dl sampai sekarang..datz y la pg ni rase nak tls dlm blog je..
hehe cam confused identity...people alwayz cudn believe wen i said im frm Qlate..ever since i was a child..whenever i said im Qlatenian they wud ask me to speak Qlate.."bakpola srh aku kecek qlate..lo ni ake kecek gapo?"tula yg terlintas dlm fikiran aku sokmo..sampaikan ustaz aku kat skolah dulu..byk kali tanye aku ni oghe mano..
then i realized..sometimes,bile ngn kengkawan kat skolah tu..diorg mesti tercakap luar ngn aku...haha..rase nak tergelak plak..agaknye my qlate is not so pure like them..haha..gasakla..beside,my father is johorian..so kat rmh mmg ckp campor2..no wonder my qlate punyer loghat x pure..
lps tu aku pon da penat nok kecek qlate ngn diorg.."aku kecek qlate dioghe kecek luar..hoh.amek aku kecek luar jela.."..bile org 1st time jmp aku slalu terkejut bile aku ckp aku asal qlate..lahir kat qlate..besar kat qlate sampai umur 17 taun..hehe.
lps tu aku skolah kat Ganu..kat kuale berang plak tu..lame2 aku pon tere ckp Ganu..smpi diorg ingat aku ni pure Ganu...
then aku hbs skolah aku msk Dq,kuala kubu baru..kat dq lak aku msk geng kedah..haha..ckp utara lak..klu aku ckp aku org utara pon ade je org cayer..kesian kat org tu..haha..so aku xnakla tipu diorang..aku pon ckp jela the truth..but still..they hardly believe it..nasibla..da immune daa..
Bile da sampai Jordan ni..most of my batch ingat aku org selangor..same things happen again..sumer terkezut bile aku ckp aku org qlate dok kat sarawak..hehe..aku senyum jela..aku nak msk "bekas" pon xlayak..hahahaaaa
Senang citer..conclusion nyer..aku ni mmg MAlAYSiAn...satu malaysia aku da pusing except sabah..pasni my family pindah ke kuantan,pahang lak..wakaka..

ni ade citer mase skolah2 dulu..
al-kesah...cikgu fizik aku plak pure Ganu..da la ade terms2 fizik in english..mase mule2 aku dgr die ckp tu aku confuse kjp..aku tanye kwn aku..cikgu tu ckp aper?pesal aku xphm sepatah pon..korang bayangkanla Ganu+english ..hehe equals to German..lame gak la aku "sakit"....cz selalu kene mintak my fren translate blk pe die ckp..sori yer cikgu..xniat nak kutuk pon...bile teringat blk memang lucu r..ade my classmate tu..yg kene wat presentation in english pon same..hhahaha..xpayahla aku sebut name die..nnt jd ngumpat plak ek..
dala tu..aku nak sambung ngafal microbe lak..alhamdulillah da abes bace smlm..tp xabes hafal lg...chronic inflammation pon da stat bacer..bia sikit pon..better sikit dr xstat lansung kan?aku lupe la pepatah english tu..nnt la aku tls bile da ingat blk..

Share this:

TENTANG LYNN

A doctor, A seafarer's wife, A mother that just took a step to join P.I.N entrapeuner...

5 comments:

stark said...

adeh~ lg sorg wat blog! x thn tol! rase cam nak wat plak~

layyinan said...

hehe..jomla join samer..

~mrs missmar~ said...

..yeke..k lin??aku xtkejut pn ble ko ckp ko ore kelate..cm besa je..mmg de meh pun..huhu..yg aku musykil tu sape yg ckp ko cm org utara??musykil2..aku dgr ko punye loghat xde pn utara nye..hoho..aku tau laa..sbb aku dhlaa anak utara..hihi

layyinan said...

alaa..kat cni aku da xckp utara pon.act,da lupe da pon...kan aku da ckp mase kat dq je dulu aku geng ngn org kedah n penang...
cakap ganu pon aku da xreti sgt da..

GbA cOmeY~ said...

cptle wat blog stark oii~