Buy 1 free 1 ; Burger that conquer the world

Sebelum turun kapal en.suami whatsap gambar promo burger korea ni.
Dia tahu bini dia ni memang sukaa sangat burger ni😂
(bukti Dr Lynn suka makan ni)


So bila dah balek en suami tunaikanlah janji  belanja makan McD.
Masa time makan tu en suami tanya..

S :ayg tahu tak camna McD ni boleh masuk kat Malaysia masa mula-mula dulu?

I : Haha..mestilah taktau..ayg tahu makan je😅
Abg citerla..

S :ok..tapi lebih kurang je la sbb nnt ayg kena cek balek..
kalau nak tahu..McD ni di bawa masuk oleh seorang kerani insurans biasa je..

Dia ni suka membaca.dia selalu baca majalah forbes/times sume tu sebab nak kaji pasal bisnes.

Satu hari,secara tak sengaja dia terbaca pasal Burger That Conquer the World at us dalam satu majalah.

Sejak dari tu dia nampak peluang besar kalau boleh bawak masuk dalam Malaysia.

But its not that easy.

Kalau ayg nak tahu..hari-hari dia tulis surat kat syarikat tu.
Dan selalu kena REJECT.
Siap kena marah and diorang cakap cukuplah hantar surat kat kami.

Tapi beliau ni tak putus asa.
Beliau tetap tulis surat tu sampai 7 tahun.
And finally atas ketegaran usaha beliau syarikat bersetuju masuk ke Malaysia pada 1985.

Sejak berjaya bawa McDonald masuk tulah naseb beliau berubah dan beliau berjaya jadi Usahawan terkenal.

Ayg nak tahu siapa dia?

I: mestilah nak..berkat dia tak putus asa.bukan sekejap 7tahun tu.mantaplah..

S: he is Tan Sri Vincent Tan.owner berjaya holdings tu.


I: oo..kenal la..kat genting n bukit tinggi tu under dia lah sume kan.

Im so amazed dengan kegigihan beliau.

Ramai orang nak berjaya dalam hidup.
Tapi tak ramai yang sanggup betul-betul sanggup berusaha dan sabar.

Buat bisnes harini esok nak terus kaya😂
Nak bisnes tapi tak nak promote
Nak bisnes tapi tak nak keluar modal

I salute him well.
Sabar itu indah.
Sabar sebelum Syabas.
Tq en suami for sharing this inspirational story.
Bertambah semangat dr lynn nak buat lebih lagi lepas ni😉

Boleh share jika suka😍

#tipsniaga
#PINpreneurs
#inspirationalstory



Comments

Popular Posts