~Pinjaman sementara~

Assalamualaikum

semalam genap 12 minggu usia kandungan ketiga
Baru je merancang tuk bukak buku pink minggu depan
Agak terlewat siket sebenarnya..
Dek kesibukan bekerja kemudian terpaksa menghadiri kursus Wajib selama seminggu
minggu ni.
Pulang dari kerja tetiba terasa sesuatu panas keluar
Terus ke A&E buat checkup..
nampak kandungan lebih kecil dari usia sebenar
Jantung baby pon tak kelihatan
So malam tadi nak double confirm Pergi ke klinik AnNisak berjumpa pakar sakit puan..
Tak pasal doktor pon kene bebel..
Hehe..
Dah 12 minggu pon tak bukak buku lagi ni apa kes..
tak pernah pergi scan lagi??

Hurm..
Memang kandungan kali ni saya agak Relaks
alMaklumlah kata dah G3..
kalau anak pertama dan kedua
dulu bukan main eksaited..
seawal 7minggu lagi dah pergi scan kat private,
Bukan tak gembira,,
tapi mungkin terlalu hanyut bekerja.
Stress pon boleh tahan jugak
Setiap kali oncall tu boleh tahan sibuk.

Ingat kan badan kuat seperti kandungan2 sebelum ni..
Tapi takpe..
Saya Redha dan pasrah
Setakat ini je dulu Pinjaman Allah buat saya ketika ini.
Allah tahu yang terbaik

Semoga dikurniakan rezeki lagi lain kali.
Sekarang kena bedrest di rumah dulu sementara waktu,
Jika POC tak keluar sendiri kena proceed dengan D&C later.

Huwaa..dulu2 buat kat orang..bila nak kena sendiri baru tahu gerun..
Mudahan2 semuanya keluar sendiri.


Ameen




Comments

Baru baca post ni... dah 12weeks rupanya... insya allah ada rezeki lain next time... tp memang tugas doktor ni mencabar kan?adik saya 1st pregnancy, masih lg housemen dah beberapa kali bleeding dek kerna tak cukup rehat, kerja macam nak gila (sorry to say sbb non stop kot smpai lebih 12jam kadang2 huhu)alhamdulillah la walaupun 2-3kali bleeding dan dia pun taknak MC lama takut xdpt habiskan housemen on time...alhamdulillah dah nk masuk 5bulan... doktor2 ni memang kerja keras kan?seram tgk cara korang kerja...apa boleh buat dah tugas... smg allah swt merahmati para doktor...ameen