~cuak ceq habaq mai~

Assalamualaikum

Apa khabar semua??
Me??

doing Just gooodd..

Day 3 of confinement today.


Alhamdulillah i'm getting better day by day.
Mesti ramai yang dah tahu aritu Buat kerja gila sikit kan??

Actually lepas blogging hari Jumaat lepas,
mula sakit perut just like contraction pain time nak bersalin.
Initially tu boleh tahan lagi..
then makin lama makin sakit.
Luckily my Mother in law and Sis in law with her husband came for visit.
My family  were in Kedah at that time attending my cousin weds.

They advised me to go to hospital sebab nampak sakett sangat.
Bleeding pon maken heavy.
Finally Surrender pergi A&E
buat examination and scan..still ade IUGS(sac) dalam rahim
Os open..
So dah bertukar dari Silent Miscarriage ke Inevitable Miscarriage..
Memang kena admit lah..

Hati dah cuak..
As im a doctor..i know what is next..
Possible pitocin induced or D&C
(Dilate & curretage a.k.a cuci)
Masuk ward..skali lagi di scan oleh HO..

I requested to wait for their MO
For VE.

Tiba2..sakit contraction tu hilang..
Mula2 tu siap mintak dengan HO nak painkiller sebab tak tahan sangat sakit.
Bila Ho tu dtg balek siap cakap..
'Takpa la dik..klh sakit nanti saya request balek'

Then around 4pm tu Mo datang to do examination.
Amazingly dah kat cervix..
So dia evacuate the POC and repeated scan was cleared

Alhamdulillah
Lega sangat2
Terlepas dari mimpi ngeri..
Hehe..
Terus i requested for Discharge.

Kalau tanya i buat macam mana??

I just prayed and wore Bioseleza pad..

Memang rasa kena tarik2 since the 1st day i wore it..

So i guess..its how it work to help people with menstrual pain /cyst..

Alhamdulillah it works on me..
Tak sia2 pon melabur lebih untuk kesihatan.

Tak sempat minum pon air herba yang mother in law suggest..

Tak sempat pergi TCA gynae pon for trial of misoprostol

Tapi kalau dah kena D&C jugak tu i pasrah je even takut..
Because its the best..

Then pkl 6 dah sampai rumah..

Memang rasa lenguh lumpuh terus..
Rasa macam baru lepas bersalin
Pening hanyut maybe sebab lapar..

Pagi tu just minum coffee and biscuits..
Tak bole makan lansung sebab saket sangat..

Terus telan 7biji garlic

Sapu bioever plus dekat tapak kaki..
Betis..dan perut..
Pakai stokin dan balut dengan BVSM..
Dalam hati i wish to go to SM/SSM award the day after..
Takkan nak burnt tiket pergibalek rm300 tuu..
Huhu..

So...
To be continued...






Comments

Takziah lynn (panggil lynn boleh ke hehe) smg digantikan dgn yg lebih baik... suppose 3rd pregnancy la kan? take care ye...nak tanya pad tuh apa kelebihan dan harganya? thanks in advance ;)
eisya layyinan said…
Tq faizah..ye bole pggl saya lynn..xde masalh.
Tq..for ur concern and doa..tu la da mcm tu kerja kami..xkuat pon buat2 kuat..kesian kat rakan2 sekerja jugak klu cuti lama.klu faizah nak tahu lebih lanjut lagi add boleh emel saya di lynnlayyinan@gmail.com..nnt saya kasi no phone ye..senang nk berkenalan lebih rapat..kite pon kenal kat blog jer..

Popular Posts