~PREMIUM BEAUTY~


Salam Maulidurrasul semua..

Hari ni saya nak berkongsi tentang Premium Beauty/PB
Semua orang nak cantik kan?
Nak kurus dan nak dapatkan bentuk badan yang Ideal..
Lagi- lagi wanita..
Saya pon sama..hehe
Sejak dah tukar pangkat jadi MO haritu..berat naik mendadak- dadak
dah macam2 produk saya cuba
tapi tak jalan..
Maka tibalah masa untuk kecilkan diri balek..
bukak almari dan terus pakai PB
hikhik..

Tapi seminggu sekali sekurang-kurangnya saya tetap pergi BerZumba
Barulah cantik dan sihat.

Dengan pakai PB ni kurang2 nya tak sempat pergi exercise boleh maintain shape..
Mesti ramai yang dah tahu pasal PB ni kan??
Actually..

Apa itu PB/ Premium Beauty?




Ia adalah sejenis pakaian dalam wanita yang di lengkapi dengan F.I.R
Setiap set terdapat Long Bra , Waist nipper , Long Girdle.
Sudah berada di pasaran lebih kurang 20 tahun
dan  telah mendapat pengiktirafan Pakar Chiropractic


Apa itu F.I.R atau Far Infra Red?

F.I.R adalah sejenis gelombang tenaga yang dihasilkan oleh matahari dan benda hidup.

Dr. Toshiko Yamazaki, M.D. (Japan Advisor on FIR Expert Research & Technologydalam bukunya "The Science of  Far Infrared (FIR) Therapy” menyatakan: “The effect of FIR is to enable the ionization of water molecules in our blood and body cells, so that the cell’s metabolism and waste disposal became more effective”. 

Terapi FIR menghasilkankesan yang berguna terhadap pelbagai penyakit disebabkan oleh keupayaanmenyingkirkan merkuri daripada darah.

Siapa yang Sesuai Pakai PB?

PB adalah 70% untuk kesihatan dan 30% kecantikan
Antara kebaikan  PB


  • melegakan sakit belakang
  • menghalang badan bongkok
  • period tak teratur
  • keputihan
  • sukar mendapatkan zuriat
  • kegemukan
  • terlalu kurus
  • susu badan kurang
  • melancarkan pelancaran darah
  • Sesuai untuk digunakan selepas berpantang(bersalin biasa/pembedahan)
  • mengelakkan saggy breast

Ini testi saya sendiri sebelum dan selepas pakai PB

Sekarang ni tengah beristiqamah ber Pb dengan BBplus collagen pulak..
Nak cantik luar dan dalam katanya..
hehe
Nanti di Entry lain saya akan terangkan pasal kepentingan collagen pula

Kalau nak cuba fitting PB ni boleh whatsapp saya di 0136213141
#pinwellnessconsultant





Share this:

TENTANG LYNN

A doctor, A seafarer's wife, A mother that just took a step to join P.I.N entrapeuner...

0 comments: